تحولات منطقه

با فرارسیدن ماه محرم، ماه حزن و اندوه اهل‌بیت (ع)، آئین سنتی «اذن عزا»، در حرم مطهر رضوی برگزار شد.

 ۱۳۰ هیئت مذهبی پرچم حرم امام مطهر رضا (ع) را دریافت کردند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

محرم که از راه می‌رسد حال و هوایش مثل خون در رگ‌های شهر جریان پیدا می‌کند، دل‌ها پر می‌شود از شور حسینی، حسینیان ندای «حی علی العزا» سر می‌دهند و خود را برای مرور تاریخ عاشورا و برپاکردن خیمه‌های عزای سید و سالار شهیدان، آماده می‌کنند.
 آئین سنتی «اذن عزا» در غروب غم‌انگیز آخرین روز ماه ذی‌الحجه در حرم مطهر رضوی با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی، رضا خوراکیان مدیر عالی حرم مطهر رضوی، معاون اماکن متبرکه این آستان مقدس، جمعی از خادمان آستان ملکوتی حضرت رضا (ع) و تعدادی از مسئولان هیئت‌های مذهبی سراسر کشور، در صحن انقلاب حرم مطهر رضوی برگزار شد.در این مراسم باشکوه، پرچم عزای حسینی بر بلندای گنبد آستان آسمانی رضوی برافراشته شد.

عزاداری برای سیدالشهدا (ع)، انسان‌ساز و هدایتگر
 
 حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین ذاکر کارشناس دینی و سخنران حرم مطهر رضوی در این مراسم با اشاره به اهمیت عزاداری برای سیدالشهدا (ع) و یاران با وفای آن حضرت بیان کرد: امام حسین (ع) دو جهاد داشت یک جهاد ایشان که در روز عاشورای سال ۶۱ هجری به پایان رسید و جهاد دیگر که تا امروز نیز ادامه دارد.
وی تصریح کرد: این محرم و صفر و این گریه بر سیدالشهدا (ع) است که اسلام را زنده نگه داشته است.
این کارشناس دینی با بیان اینکه گریه بر سیدالشهدا (ع) یکی از سفارش‌های اهل‌بیت (ع) است، اظهار کرد: گریه در واقع بالاترین فریاد و بهترین روش برای بیان مظلومیت سیدالشهدا (ع) است.
وی اظهار کرد: روایات بسیاری در باب ثواب و پاداش عزاداری برای سیدالشهدا (ع) از سوی پیامبر اکرم (ص) و اهل‌بیت (ع) بیان شده اما عزاداری ما برای رسیدن به بهشت و یا فرار از عذاب دوزخ نیست، بلکه عزاداری ما به‌خاطر داغ جان‌سوزی است که از بزرگ‌ترین مصیبت تاریخ بر دل‌هایمان نشسته است.
حجت‌الاسلام ذاکر عنوان کرد: مصیبت سیدالشهدا (ع) همان داغی است که بر قلوب مؤمنین نشسته و «لا تَبْرُدُ اَبَداً» یعنی هرگز سرد نمی‌شود و قلوب مؤمنین تا قیامت داغدار و عزادار این مصیبت بزرگ است.
وی با بیان این که ذکر مصیبت و عزاداری برای سیدالشهدا (ع) انسان‌ساز و هدایتگر است، اظهار داشت: گریه بر مصیبت آن حضرت انسان را از تاریکی‌های زمان نجات می‌دهد و باعث نجات او می‌شود و مسئله سوگواری در عزای امام حسین (ع) به‌عنوان نیاز روز جامعه، کاربردی سرنوشت‌ساز دارد.

 
 اهدای پرچم به ۱۳۰ هیئت مذهبی سراسر کشور

  این مراسم با تحویل پرچم حرم مطهر حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و حرم مطهر حضرت ابوالفضل‌العباس (ع) به اداره رواق‌های حرم مطهر رضوی برای نصب در صحن آزادی، اهدای پرچم متبرک رضوی به ۱۳۰ هیئت مذهبی از سراسر کشور، سیاه‌پوش کردن تمام فضاهای حرم مطهر رضوی، اهدای شال عزا به پیش‌کسوتان و پیر غلامان حسینی و همچنین افتتاح فعالیت‌های رسانه‌ای و فرهنگی رادیو محرم، همراه بود.
گفتنی است؛ ابتهال خوانی جلیل اشرفی، نوحه‌سرایی و ذکر مصیبت سیدالشهدا (ع) با نوای مداحان و ذاکران اهل‌بیت (ع)، سعید قانع و حاج امیر کرمانشاهی از دیگر برنامه‌های آئین اذن عزا در حرم مطهر رضوی بود.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.